برنامهريزي را جدي بگيريد
مسائل بسياري در زندگي واقعي هست که نميتوان آنها را با فرمولِ «يا اين يا آن» حل کرد.
رفتار چندبعدي يا مرکب اما روشمند، آن چيزي است که شما نياز مبرم و حياتي به آن دارید. مطمئناً هر تلاشي که هدفمند و تابع روش باشد، هدر نميرود.
موفقيت نهايي شما داوطلبان دکتری، در گرو آن است که مسئوليت بپذيرید و عملکردي،خودهدايتي و خودکنترلي داشته باشد
«اگر ميخواهي در آزمون دکتری موفق باشي، دور کار کردن را براي هميشه خط بکش!» به نظر شما آيا اين توصيه، درست است؟ پاسخ اين سؤال منفي است؛ چون مانند يک دستورالعمل خشک و غير قابل انعطاف به نظر ميآيد که طبعاً هر فردی آن را پس ميزند. مسائل بسياري در زندگي واقعي هست که نميتوان آنها را با فرمولِ «يا اين يا آن» حل کرد. بايد اقتضاي موقعيتهاي خاص را هم در نظر داشت؛ به عنوان مثال، شما امسال مجبور هستید از خيلي علايق خود تان کناره بگيرید و تمرکز اصلي را تنها به درس خواندن معطوف کنید اما در شرايط معمول، قضيه به کلي فرق ميکند.
در اينجا، مسئلهي اصلي، انتخاب يکي به جاي ديگري يا مطلقانگاري يکي به قيمت فراموش کردن ديگري نيست، بلکه رفتار چندبعدي يا مرکب اما روشمند است . آنچه در اين ميان، بيشترين ارزش و اهميت را دارد، هنر تلفيق و يکپارچگي است؛ يعني پيگيري و هدايت همهي فعاليتهاي جهتيافته به سوي يک هدف متعالي. اين امر، مستلزم برخورداري از يک روش خاص است که همراه با سختکوشي توأم با نظم و انضباط، به ثمر ميرسد. ارزش و اهميت محوري و بنيادين برنامهريزي نيز در همين نکته نهفته است؛ يعني نظم و ساماندهي به فعاليتهايي که اگرچه، در ظاهر متضاد و متعارض با يکديگر به نظر ميرسند، اما با اتخاذ روشي خاص، مکمل يکديگر ميشوند. به بيان ديگر، ضرورت برنامهريزي از آنجا ناشي ميشود که براي ايجاد تلفيق و هماهنگي ميان فعاليتهاي متفرق و پراکنده، الزامي گريزناپذير به شمار ميآيد؛ بنابراين اين پيشفرض غلط را که ميگويد: «برنامهريزي يعني خود را در چارچوب يک تئوري خشک و انعطافناپذير قرار دهيد» به کلي دور بريزيد؛ زيرا اصلاً و ابداً اين طور نيست. اين يک اشتباه و سوءتفاهم بزرگ است که متأسفانه برخي از داوطلبان آزمون دکتری مرتکب آن ميشوند.
برای دریافت منابع آزمون دکتری دانشگاه آزاد و سراسری کلیک کنید.