وب سایت رسمی بنیـــاد آموزشی پژوهشی سامـــا

(دارای شناسنامه واحد فرهنگی 100530 و نماد اعتماد رسانه برخط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

مشاوره آزمون دکتری سراسری و آزاد 1402-1403

برای دریافت مشاوره آزمون دکتری در خبرنامه ساما عضو شوید. لطفا دقیقا موبایل و ایمیل و رشته تان و اینکه به مشاوره در چه زمینه ای از آزمون دکتری نیاز دارید را بنویسید.

سبد خرید شما

در حال حاضر سبد خريد شما خالي مي باشد
در صورت کليک بروي دکمه اضافه به سبد خريد هر کالا، کالاي مورد نظر به اين قسمت اضافه مي گردد

جستجو

یک عنوان مناسب برای مقاله علمی(مصاحبه دکتری97)

 

انتخاب عنوان مقاله یکی از بخش‌های سخت نگارش مقاله می باشد. البته پس از انتخاب عنوان باید به سایر بخش‌ها از جمله نوشتن چکیده خوب نیز توجه کنید.(برای اشنایی با نحوه نوشتن چکیده مقاله کلیک کنید)

اصول مهم انتخاب عنوان مقاله

۱- عنوان باید خاص باشد: عنوان پژوهشی شما باید محدود و دارای چهارچوب مشخص با قابلیت تشخیص انواع پژوهش باشد. برای مثال: “نقش استفاده از مهارت زبان بدنی و حل مسأله در بهبود روابط اجتماعی”

۲- عنوان باید حاوی متغیرهای اصلی پژوهش باشد:با توجه به مثال بالا مشاهده می‌شود که در عنوان هر دو متغیر اصلی پژوهش که یکی متغیر وابسته و دیگری متغیر مستقل است آورده شده‌اند .

۳- عدم استفاده از فرمول و علائم اختصاری: شما نباید در عنوان مقاله از علائم اختصاری مانند MS و یا فرمول‌ها استفاده کنید. علایم اختصاری باید در عنوان به صورت کامل آورده شوند. بنابراین این عنوان غلط است: بررسی علایم بیماری MS در بیماران ایرانی” و این عنوان صحیح‌ است “علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس در بیماران ایرانی.

۴- کوتاه بودن عنوان: در انتخاب عنوان مقاله توجه به کوتاه بودن آن ضروری است. معمولاً اگر عنوان پژوهش در حدود ۷ یا ۸ تا ۱۲ کلمه باشد بسیار مناسب است. برای مثال، عنوان استاندارد: عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر پوسیدگی دندان کودکان.

۵- عنوان باید روشن و بدون ابهام باشد و همچنین جذابیت داشته باشد.

۶- اجتناب از به کار بردن کلمات اضافی: آوردن کلماتی که هیچ کمکی در فهم عنوان ندارند. برای مثال کلمات “بررسی، مقایسه، مطالعه‌ای در زمینه، پژوهی در حیطه و …” در ابتدای عنوان اضافی هستند و حذف آن‌ها بهتر است.

۷- زمان و مکان مطالعه: اگر پژوهش شما از نوع توصیفی است زمان و مکان مطالعه آورده می‌شود ولی برای سایر انواع پژوهشاین کار ضرورتی ندارد. برای مثال اگر می‌خواهید میزان شیوع یک بیماری یا آگاهی مردم را مطالعه کنید مکان و زمان آورده شود. مثال صحیح: میزان شیوع بیماری دیابت در میان روستائیان شهر تهران در سال ۱۳۹۳. مثال غلط: اثربخشی درمان دارویی بر بهبود کارکرد کلیه در بیماران شهر تهران در سال ۱۳۹۳.

منوی موبایل