وب سایت رسمی بنیـــاد آموزشی پژوهشی سامـــا

(دارای شناسنامه واحد فرهنگی 100530 و نماد اعتماد رسانه برخط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

مشاوره آزمون دکتری سراسری و آزاد 1402-1403

برای دریافت مشاوره آزمون دکتری در خبرنامه ساما عضو شوید. لطفا دقیقا موبایل و ایمیل و رشته تان و اینکه به مشاوره در چه زمینه ای از آزمون دکتری نیاز دارید را بنویسید.

سبد خرید شما

در حال حاضر سبد خريد شما خالي مي باشد
در صورت کليک بروي دکمه اضافه به سبد خريد هر کالا، کالاي مورد نظر به اين قسمت اضافه مي گردد

جستجو

ورود صنعتی ها به دکتری تخصصی پژوهشی/ محصول فناورانه جایگزین مقاله ISI

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به جزئیات بازنگری آیین نامه دکتری تخصصی پژوهشی گفت: این آیین نامه با رویکردی پژوهشی بازنگری شده و در آن از نظرات دانشجویان دکتری، اساتید دارای دانشجوی دکتری و مراکز تحقیقاتی استفاده شده است.

دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این آیین نامه آموزشی پس از برگزاری دو جلسه در شورای گسترش دانشگاهها و شورای عالی برنامه ریزی و همچنین تشکیل کمیته تخصصی مورد بازنگری قرار گرفت و تصویب شد. 

وی با اشاره به مهمترین نقاط قوت بازنگری این آیین نامه اظهار داشت: یکی از مهمترین تغییرات عمده در شرایط ورود به این دوره تعریف شده است. پیش از این فردی که سایر شرایط ورود به دکتری تخصصی پژوهشی را داشت حتما باید 2 مقاله ISI نیز می داشت که این شرط با داشتن یک محصول فناوری جایگزین شد. 

قانعی اظهار داشت: فردی که محصولی تولید کند که بتواند در کشور جایگاه مهمی از نظر فناوری داشته باشد مثلا یک دارو تولید کرده باشد می تواند بدون شرط داشتن مقاله ISI به شرط دارا بودن سایر شرایط در این دوره وارد شود.

وی یادآور شد: از سوی دیگر یکی از مشکلاتی که اساتید با آن مواجه بودند تمرکز بود که این مسئله هم رفع شد و دانشگاهها این اجازه را دارند که برای تربیت نیروی دکتری تخصصی پژوهشی اقدام کنند. 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از سوی دیگر یک فضای مناسب برای صنعت باز کرده ایم و صنعت می تواند پرسنلی را که خود می خواهد تربیت کند متناسب با نیاز صنعت به دانشگاه وارد کند و در این دوره آن را توانمند کند. در واقع فردی که در حوزه صنعت است می تواند بدون نیاز به تفاهم نامه میان دانشگاه و صنعت پایان نامه خود را در بخش دانشگاهی و متناسب با آن نیاز پیش ببرد.

وی افزود: در واقع برای بخش غیر دانشگاهی جایی را باز کردیم که منجر به رشد بخش های تحقیق و توسعه می شود و ضمن اینکه افراد فعال در حوزه صنعت می توانند ارتقای علمی داشته باشند و هم ارتقای علمی متناسب با نیاز صنعتی صورت می گیرد.

قانعی با اشاره به تغییر مهم دیگر آیین نامه دکتری تخصصی پژوهشی گفت: در آیین نامه قبلی دروس نظری بیشتر بود اما در آیین نامه جدید دروس نظری را کم کردیم و بیشترین وقت دانشجو در پژوهش صرف می شود. در واقع آیین نامه متناسب با ماموریت هایی که در کشور به آن نیاز است بازنگری شده است.

وی افزود: برای این تغییرات از دانشجویان دکتری تخصصی پژوهشی، اساتیدی که این گروه از دانشجویان را تربیت می کنند و یک مراکز تحقیقاتی برگزار کننده این دوره ها نظرخواهی صورت گرفته و نظرات آنها جمع شد و پس از بازبینی، دو جلسه در شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش و کار کردن در کمیته تخصصی ابلاغ شده است. 

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پیش از این در آیین نامه قبلی در بخش شرایط ورود، الزام مقالات فقط مقالات ISI بود اما اکنون مقالات نوع یک که ISI، PubMed و اسکوپوس هم شامل می شود به عنوان یکی از شرایط در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه یکسال از ابلاغ آیین نامه اولیه می گذشت، در این بازنگری اشکالات را رفع کردیم. 

قانعی اظهار داشت: ظرفیت فعلی که برای پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی در نظر گرفته شده است 800 نفر است که تاکنون 500 نفر در این دوره ها پذیرفته شده اند و امیدواریم ظرفیت باقی مانده را بتوانیم تکمیل کنیم.

دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد خبر فوق و سایر اطلاعات آزمون دکتری:

واحد پشتیبانی بنیاد آموزشی پژوهشی ساما مجری منابع آزمون دکتری

09355878187

09375308900

09333736401

منوی موبایل