1-لطفا خــــودتان را معرفی کرده و توضیحاتـــي در مورد رشته، معدل و محل قبولی تان ارائه فرمائيد. (میتوانید از حروف اختصاری یا اسم مستعار برای معرفی خود استفاده نمائید.)
بنده مهدی.ق هستم
- کارشناسی برق-الکترونیک معدل 14.80(رتبه اول)فارغ التحصیل 78
- کارشناسی ارشد برق–الکترونیک معدل 15.87 فارغ التحصیل 81
- قبولی دکتری: مهندسی برق – الکترونیک (مدار و سیستم) دانشگاه تربیت مدرس
رتبه 44 آزمون دکتری و رتبه 27 از 47 معرفی شدگان مصاحبه دانشگاه تربیت مدرس
2- از چه زماني مطالعه براي كنكور دکتری را بهطور جدي آغاز كرديد و تعداد ساعات مطالعه شما به طور ميانگين چقدر بوده است؟
حدوداً از مهرماه سال قبل و بطور جدی از آبان 91 مطالعه را شروع کردم و به دلیل اشتغال به کار بیشتر عصرها و ایام تعطیل مطالعه می کردم که بطور میانگین میتوان 6 الی 8 ساعت در روز در نظر گرفت.
3-در صورت مطالعه بسته های بنیاد ساما، میزان تاثيرگذاري و كيفيت بسته های درسی و برنامه ریزی بنیاد ساما را در موفقیت خود تا چه حد ميدانيد؟
من نمونه سئوالات سالهای قبل را با پاسخهای تشریحی تهیه نمودم که انصافا عالی و بی نظیر بود.
4-بنظر شما كدام ويژگي، بنیاد ساما را از ديگر موسسات متمايز ميكند؟
راهنمای مصاحبه و همراهی دانشجو از آغاز تا پایان مراحل پذیرش و همین به اشتراک گذاری تجربیات دیگران ابتکار جالبی است.
5-به نظر شما تفاوت هاي اصلي آزمون کارشناسی ارشد و آزمون دکتری در چیست؟
در آزمون دکتری دقت و فهم داوطلب از درس سنجیده می شود لذا سوالات دارای نکات ریز و کلیدی بوده و احتمال اشتباه بسیار بالاست. به عبارت دیگر نمره منفی ممکن است زحمات داوطلب را به هدر دهد لذا در پاسخگویی باید دقت کرد.
6-از چه زمانی و چگونه رزومه خود را برای جلسه مصاحبه دکتری تقویت کردید؟
اگر منظور از آماده کردن رزومه آماده کردن مدارک ادعایی باشد شاید حدود یک هفته (چون بسیاری از مدارک را قبلاً آماده کرده بودم) اما آنچه مهم است اینکه فعالیت های تحقیقاتی داوطلب باید وزن علمی مناسبی داشته باشد و برای کسانی که تازه از ارشد فارغ التحصیل شده باشند نمره خوب پایان نامه و تسلط کافی بر موضوع پایان نامه می تواند موثر باشد. بهتر است قبل از انتخاب رشته یا قبل از مصاحبه با مراجعه به سایت دانشگاه ها و مطالعه رزومه اساتید، با اساتیدی که مرتبط با موضوع پایان نامه یا مرتبط با سایر فعالیت های تحقیقاتی داوطلب کار می کنند صحبت کرده و یک نسخه از رزومه تحویل داده شود. در انتخاب رشته نیز باید دقت شود که گرایش های متفاوت از یک دانشگاه یا دانشگاه های مختلف را انتخاب نکنید. اهمیت مصاحبه دکتری کمتر از آزمون نیست و باید با برنامه برای مصاحبه آماده شد.
7-به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور دکتری دارید؟
همراه با مطالعه دروس باید سعی کنید دقت در پاسخگویی به سوالات را نیز افزایش دهید و در رشته های فنی صرف رسیدن به جوابی که در گزینه ها وجود دارد به معنی درستی جواب نیست.